Loading...
Nyomtatás 2018-08-07T09:32:27+00:00

Mikor melyik technológiát javasoljuk.

A végtermék tekintetében ugyanaz a kiváló minőségű könyv szórólap, újság vagy akár névjegykártya többféle nyomdai technológiával készülhet.
Nyomdai projektmenedzsment szolgáltatásunk legfőbb célja, hogy olyan megoldásokat kínáljunk megrendelőink számára, akik kevésbé járatosak a nyomtatási eljárások területén.

Mikor jó választás a digitális nyomda?

Költséghatékony eljárás

A fájlból a nyomtatás közvetlenül a nyomathordozóra történik, nincs nyomóforma költség, ezért bizonyos példányszámig költséghatékonyabb, mint az ofszet nyomda.
A kedvező árhoz hozzájárul, hogy nincs gépindulási költség, nincs lemez levilágítási költség, és több grafikát is tudunk egyszerre nyomni.

Gyors megvalósítás

Holnapra, gyorsan 100-at! Legyen az névjegy, szórólap, meghívó, kupon, céges bemutató anyag, akkor a digitális nyomtatás a legjobb választás.
A digitális technológiának köszönhetően rövid határidőn belül, akár pár óra, vagy 1-2 munkanap alatt elkészül a reklámanyag.
A fájlból nyomtatás miatt a különböző nyomtatások között rövid az átállási idő, hiszen nem kell a gépet átállítani, nem kell lemezt cserélni, maximum más alapanyagot kell a gépbe tenni.
Abban az esetben, ha a mennyiség már ofszet gyártást tenné indokolttá, de sürget a határidő, akkor is versenyképes ajánlatot biztosítunk a digitális gyártáshoz is!

Kis és közepes mennyiséghez alkalmas

A digitális nyomda legyen az nagy-, vagy kisformátum kis és közepes mennyiség esetén ajánlott.
Pár száz szórólap, névjegy, étlap, marketing célú prospektusok, pár darab padlómatrica, 1 db plakát, vagy rollup szerkezetbe 1db nyomat készítésénél ár/érték arányban a legmegfelelőbb nyomdai eljárás a digitális nyomtatás.
A kis példányszámok esetén sem kell lemondani a tökéles minőségről.
Nagyobb mennyiségnél az egyszeri nyomóforma költség eloszlik, ezért már az ofszet nyomda a költséghatékonyabb.

Személyre szabott megoldásokat biztosít

Minden egyes nyomat különbözhet a másiktól, mint például névre szóló meghívók, vagy megszemélyesített DM levelek. Ehhez az ügyfélnek csak egy adatbázist kell megadnia. Nem csak a címzés, hanem a szöveg, és a képek is változtathatók.
Például a névre szóló belépő, asztal-, sor-, és székszámmal megkönnyítheti egy rendezvényen az ültetést!

Ofszet nyomtatás, ha igényes nyomtatásra van szükség, de kedvező darabáron…

Ha a cég ügyfélköre időközben tetemesre duzzadt és egy-egy nyomdai megrendelés már eléri a több tízezres példányszámot, mindenképpen az ofszetnyomás lesz a gazdaságos választás.
Elsősorban nagyobb példányszámú, vagy terjedelmű anyagok elkészítéséhez használjuk.

A nagy példányszám esetén a darabárra vetített munka és anyagköltségek nagyon kedvezőek. Érdemes az árakat darabszámok esetén sávosan vizsgálni, hiszen a darabszám növekedésével arányosan csökken a darabra vetített ár.

Az offszet technológia használatakor a nyomathordozó alapanyagok, a kötészet valamint a felületnemesítési lehetőségek tekintetében  lényegesen komolyabb lehetőségek állnak rendelkezésre.
Prémiumkategóriás nyomdai termék készítésénél mindenképpen ezt a technológiát javasoljuk.

A flexó nyomdai technológia töretlen fejlődésének motorja a csomagolóipar…

Csomagolások, cimkék készítésénél leginkább a flexo nyomtatást alkalmazzuk.

A flexotechnológia alkalmas olyan anyagok nyomtatására, amelyek más módon nem, vagy csak korlátozottan nyomtathatóak, mint pl. fóliák, kartonok, hullámlemezek, különböző műanyagok vagy akár alumínium, s ezzel mára a csomagolóipar meghatározó nyomtatási technológiájává vált.
Ez tulajdonképpen egy rotációs (tekercsről nyomó) magasnyomtatási eljárás, melynél a nyomóforma mindig gumi vagy műanyag. Ezért hívják flexo (azaz rugalmas) nyomtatásnak. Gyorsan száradó festékkel nyomják, így legelterjedtebb felhasználási területe a csomagolóanyag-ipar: műanyag-, celofán-, fémfóliák. Nagy példányszámokra ideális.

Tipikus, flexóval gyártható termékek közé tartoznak, a teljesség igénye nélkül:

  • karton- és hullámkartondobozok,
  • reklámszatyrok (papír és műanyag egyaránt),
  • öntapadós vagy körbefutó címkék (zsugorfóliás címkék is!), a csomagológépen történő továbbfeldolgozáshoz tekercsben szállítva,
  • szalvéták, ajándék csomagolóanyagok, tapéták, borítékok,
  • hajlékonyfalú csomagolások (műanyag vagy fémfólia), mint pl. mélyhűtöttáru-csomagolás, chipes zacskó, zsákok stb.,
  • műbél, tömlőfóliák, laminált tubusok, in-mould csomagolások,
  • alumínium fedlapok élelmiszer-csomagolásban,
  • sorsjegyek, biztonsági elemeket tartalmazó/hordozó címkék / RFID, hologram…

Szitanyomás – szinte bármilyen hordozóra

A legősibb nyomtatási eljárás melyet már több ezer éve a távol keleten is alkalmazták . Maga a technológia nem sokat változott csupán az anyagok lettek sokkal modernebbek.
Szita technológiával készülnek a pólók, exkluzív névjegyek és hasonló minőségi öntapadó termékek.

A szitanyomás lényeges tulajdonsága, eltérően a többi eljárástól, a nyomtatott festékréteg vastagsága.
A nyomat tulajdonképpen kiemelkedik a hordozó felületéből.

Használható

  • bármilyen festékkel, (speciális, fényvisszaverő, világító),
  • szinte bármilyen anyagra (textil, fém, üveg, kerámia, műanyag, karton, fa, szövet).

A különösen vastag festékréteg felhordása lehetővé teszi, hogy részletgazdag nyomatokat hozzunk létre sötét alapanyagra is, és a nyomat tökéletesen fog fedni.

Tamponnyomás – domború, homorú és egészen extrém alakú felületre

A tamponozást a különböző ajándéktárgyak emblémázásához használjuk.
A tamponnyomás egy mélynyomási eljárás, amelyben az ún. tampon viszi fel a festéket közvetlenül a kiválasztott anyagra, tárgyra. Az eljárás során a tampon felveszi a festéket egy kliséről.

A különlegesség, hogy ezzel a módszerrel domború, homorú és egészen extrém alakú felületet is megnyomhatunk, A festéket átadó bélyeget nevezzük tamponnak és innen kapta a nevét is az eljárás.
Milyen felületen alkalmazhatjuk a tamponnyomást?

Fa, üveg, kerámia, műanyagok, fémek, papír, bőr, agyag…

Dolgozzon velünk!

Azért dolgozunk, hogy minőségi munkánk és kreativitásunk segítségével alkossunk és fejlesszük környezetünket, magunkat, egymást. Ügyfeleinkkel és partnereinkkel elért közös sikereink hozzájárulnak szakmánk és társadalmunk fejlődéséhez.

Munkák, melyekre büszkék vagyunk!

CÍMÜNK:
1158 Budapest
Rákospalotai körvasútsor 87/B.

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Telefon: +36 1 4600 100
Mobil: +36 20 4600 100
E-mail: studio@dekoracio.com
www.dekoracio.com